Workshops

Naast individuele gesprekken verzorg ik workshops en trainingen met het thema stress, burn-out, effectieve communicatie en samenwerking. Naar behoefte ontwikkel ik een workshop/training die aansluit op de situatie en doelen.

Elementen uit onderstaande workshops worden tevens toegepast binnen de individuele sessies.

Tips&Tricks voor energie en mentale veerkracht:

Zoeffff.....en daar ga je weer, je bent toch op die sneltrein gesprongen. En terwijl je besloten had het nu echt anders te gaan doen;  meer rust en ruimte in je hoofd, lijf en leven. Wil je leren hoe je dit aanpakt? De volgende workshops geven je tips & tricks.

Workshop * TEKEN JE ENERGIETAART *

Wat zijn jouw energiebronnen? Waar word je moe van en gefrustreerd? Wil je richting geven aan je leven?Jouw getekende energietaart laat zien welke levensrollen jij vervult, wat je echt belangrijk vindt en hoe je balans en veerkracht creëert. 

Workshop * EVEN HE-LE-MAAL NIETS *

Je gaat he-le-maal niets doen in deze ‘workshop’; puur genieten van rust, stilte en ontspanning door ademtechnieken, meditatie en mindfulness-oefeningen. Je krijgt tips & tricks voor ontspanning en een leuker leven.

Workshop * ‘NEE’ IS ‘JA’ ZEGGEN TEGEN JEZELF *

Waarom vind je het moeilijk grenzen te stellen? En zeg je ‘ja’, terwijl diep van binnen ‘nee’ klinkt. Als je geneigd bent om te doen wat sociaal gewenst is kan dit veel stress opleveren. Toch is een beetje stress heel functioneel. Hoe kun je hier de juiste balans in vinden? Je krijgt inzicht in wat jouw stresssignalen zijn en leert respectvol ‘NEE’ zeggen met behulp van je krachtpatser. 

Workshop * VAN STRESSKIP NAAR STRESSLESS *

Timemanagement

Kom je altijd tijd te kort? Of ben jij een relaxed type dat over alle tijd van de wereld beschikt. Ben jij een planner of een chaoot? Hoe krijg je grip op je tijd? Je gaat je relaxmodus vinden en de ‘stresskip’ in jezelf vaarwel zeggen.

Workshop * MESSAGE IN A BOTTLE *

Hoe ziet jouw leven er over 7 jaar uit? Zowel persoonlijk als op werkgebied? Jij schrijft vanuit de ‘toekomst’ de antwoorden in een brief. Alsof je terugkijkt op een verleden waarin je de juiste keuzes hebt gemaakt.

Workshop * SPIEGELBEELD, VERTEL EENS EVEN… *

Je houdt jezelf een spiegel voor. Je leert niet alleen jezelf beter begrijpen, maar ook mensen uit je omgeving. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten en valkuilen. En hoe je minder diep in die kuil valt. Ook wordt het duidelijk waarom jij juist veel kunt leren van mensen aan wie jij je irriteert. Ik gebruik hiervoor het Kern-kwadranten-spel van Daniel Ofman.

De workshops zijn leuk als personeelsactiviteit of met een groep vriendinnen en op locatie te verzorgen. Doe je een workshop liever alleen of samen met een vriendin? Dat kan ook.   

Workshop Stop je piekerfabriek

'Wijze raad van je oudere zelf'

Soms kun je verstrikt raken in een kluwen wol aan gedachten als je piekert over een situatie. Je komt niet tot oplossingen of keuzes en blijft hangen in het probleem of dilemma. De workshop 'Stop je piekerfabriek' ontwart en zet je weer in beweging. Je gaat wandelen over je 'levenslijn'. Door vanuit een ander perspectief naar jezelf en probleemsituatie te kijken krijg je verrassende inzichten en antwoorden.

Workshop Effectieve communicatie

'De betekenis van jouw communicatie is de reactie die je krijgt'

Jij kan een boodschap willen overbrengen, maar interpreteert de ander deze zoals jij het had bedoeld? Iedereen kijkt door z’n persoonlijk gekleurde bril. Je creëert je eigen beeld van datgene wat de ander jou vertelt. Jouw denkkader is immers anders dan die van jouw gesprekspartner. We komen tot effectieve communicatie door te achterhalen hoe de ander denkt. In deze workshop leer je beter af te stemmen op de denk- en belevingswereld van jouw medemens. Hierdoor creëer je een goede basis voor interactie en samenwerking.

Bedrijfstraining Teamspirit

Een team heeft spirit als het enthousiasme, bevlogenheid en betrokkenheid uitstraalt. Verbinding is het sleutelwoord. Je verbinden aan gemeenschappelijke waarden; de drijfveren van waaruit mensen onbewust handelen. Je verbinden aan elkaar; hoe goed ken je de ander eigenlijk? In deze training gaan we op zoek naar het waardenprofiel van het team zodat er gelijkgerichtheid ontstaat. Daarnaast leren medewerkers elkaars motivaties beter kennen waardoor er meer begrip ontstaat. Verder krijgen medewerkers inzicht in hun verschillende manieren van werken, en wat je kunt leren van de werkwijze van een collega. Dit verbetert de samenwerking. Na deze training komt het team (nog meer) in zijn kracht te staan.

Bedrijfstraining Energiek - Op het werk en thuis

Een collegiale werksfeer en de veerkracht van medewerkers zorgen voor duurzame inzetbaarheid. Daarnaast verhoogt dit de kwaliteit van de dienstverlening. Deze bedrijfstraining geeft medewerkers de mogelijkheden in handen om zelf een optimaal werkklimaat te creëren. De training geef ik samen met Esther Bergsma van WerkZorgCombinatie.